Welkom op de website van Van Manen Psychologenpraktijk – BIG-geregistreerd- Regiebehandelaar BGGZ

Secretariaat aanwezig van 08.30u – 17.30u Telefoonnummer: 070-4271908. De secretaresse neemt de telefoon aan en u kunt dan een afspraak inplannen (niet via de mail).
U kunt zich minimaal 24 uur van te voren uitsluitend via het secretariaat afmelden, dit is niet mogelijk via de mail en via SMS/app.

De praktijk behandelt adolescenten vanaf 18 jaar en ouder (geen kinderen tot 18 jaar).

De behandelingen kunnen gegeven worden in het Nederlands en Engels.

Na 17:30 uur kunt u contact opnemen met de spoedlijn tel: 070-346 96 69

Bent u een nieuwe patiënt? Dan heeft de psycholoog het volgende nodig:

– Verwijsbrief Basis GGZ
– Medicatielijst
– Zorgpas

Conform de regels van het RIVM sinds 14/12/2020:

drs. R. van Manen houdt zich aan de regels van RIVM: consult buiten uitsluitend bij droog weer en afhankelijk van de temperatuur (bij 0 graden of lager telefonisch consult) of een telefonisch consult. Momenteel zijn er geen behandelingen binnen in de praktijk. Daar een consult langer dan 15 minuten duurt. 
– Collega psycholoog:  zal een telefonisch consult/ online plaats vinden. 
Verplicht mondkapje mee te nemen!
– Indien u klachten heeft (keelpijn, koorts, hoesten, kortademig, verkouden); kom dan niet naar de praktijk. Neem in dit geval contact op met het secretariaat, een dag voor een afspraak. Telefoon nr.: 070-4271908 (tussen 8:30 en 17:30).
– Blijf op de hoogte van de laatste RIVM.nl adviezen.

drs. R. van Manen 

BIG-geregistreerde GZ-psycholoog
PsyD. in de clinical psychofarmacology
Regiebehandelaar
AGB-code 94001624

Werkzaamheden van een psycholoog:

Een psycholoog richt zich op de diagnostiek, indicatiestelling, behandeling, functieherstel en preventie van psychische aandoeningen. Diagnostiek en behandeling zijn gericht op het denken, voelen, willen, oordelen en doelgericht handelen. Daarnaast houdt een psycholoog rekening met de sociaal-maatschappelijke en culturele context waarin de patiënt zich bevindt. De basis GGZ werkt samen met andere disciplines in de gezondheidszorg, o.a. over medicatie.

Een klinisch psycholoog, BIG-geregistreerd (specialistische GGZ, SGGZ), houdt zich bezig met aandoeningen/ziektes die complexer, ernstiger en risicovoller zijn dan de basis GGZ (BGGZ). De psycholoog is eindverantwoordelijk voor de behandeling van de patiënt.