Welkom op de website van Van Manen Psychologenpraktijk – BIG-geregistreerd- Regiebehandelaar BGGZ

Voorzorgsmaatregelen ivm het Coronavirus:

Momenteel vinden telefonische consulten/videobellen via Whereby plaats, ipv face-to-face behandelingen. De voorkeur is in een rustige kamer te bellen zonder enige vorm van afleiding. U wordt door de psycholoog gebeld.

– Verwijsbrief Basis GGZ
– Medicatielijst
– Zorgpas

Per 16 juni 2020 gaat de praktijk weer deels open met de reglementen van het RIVM:
– Bij de voordeur wordt met infrarood thermometer de temperatuur opgemeten.
– Handen desinfecteren.
Verplicht mondkapje mee te nemen!
– Kom niet naar de praktijk als u klachten heeft (keelpijn, koorts, hoesten, kortademig, verkouden); de psycholoog kan u dan een telefonisch consult geven. Neem in dit geval contact op met het secretariaat, een dag voor een afspraak. Telefoonnr.: 070-4271908 (tussen 8:30 en 17:30).
– Blijf op de hoogte van de laatste RIVM.nl adviezen.

Secretariaat aanwezig van 08.30u – 17.30u  Telefoonnummer: 070-4271908. De secretaresse neemt de telefoon aan en u kunt dan een afspraak inplannen (niet via de mail).

U kunt zich minimaal 24 uur van te voren uitsluitend via het secretariaat afmelden, dit is niet mogelijk via de mail en via SMS/app.

De praktijk behandelt adolescenten vanaf 18 jaar en ouder (geen kinderen tot 18 jaar).

De behandelingen kunnen gegeven worden in het Nederlands, Engels en Duits.

Na 17:30u kunt u contact opnemen met de spoedlijn tel: 070-346 96 69

drs. R. van Manen 

BIG-geregistreerde GZ-psycholoog
PsyD. in de clinical psychofarmacology
Regiebehandelaar
AGB-code 94001624

Werkzaamheden van een psycholoog:

Een psycholoog richt zich op de diagnostiek, indicatiestelling, behandeling, functieherstel en preventie van psychische aandoeningen. Diagnostiek en behandeling zijn gericht op het denken, voelen, willen, oordelen en doelgericht handelen. Daarnaast houdt een psycholoog rekening met de sociaal-maatschappelijke en culturele context waarin de patiënt zich bevindt. De basis GGZ werkt samen met andere disciplines in de gezondheidszorg, o.a. over medicatie.

Een klinisch psycholoog, BIG-geregistreerd (specialistische GGZ, SGGZ), houdt zich bezig met aandoeningen/ziektes die complexer, ernstiger en risicovoller zijn dan de basis GGZ (BGGZ).

Met welke klachten kunt u niet bij Van Manen Psychologen terecht

  • Alcohol- of drugsafhankelijkheid
  • Psychotische stoornissen
  • Ernstige suïcidaliteit en crisisgevoeligheid

Indien u reeds bij een andere GGZ- instelling in behandeling bent, dan kunt u niet bij Van Manen Psychologen voor dezelfde klachten en problemen in behandeling worden genomen.

Bij prof. dr. Daniel Freeman, neuropsycholoog, Oxford University. https://www.theguardian.com/world/2020/mar/22/think-about-the-best-case- scenario-how-to-manage-coronavirus-anxiety