Praktijk

Van Manen Psychologenpraktijk bestaat uit :

mw. drs. R. van Manen.

Drs. R. van Manen, Psy.D., behandelend psycholoog

– Psychologie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam (UvA).
– Psy.D. in de Farmacopsychologie behaald aan New Mexico State University, VS en Amsterdam. (Behaald met gemiddelde van 4.0 GPA, cum laude, mei 2012)
– Gezondheidszorgpsycholoog en een verdieping in de Eerstelijns Psychologie.
– EMDR bij prof. dr. Ad de Jongh, klinisch psycholoog en drs. E. ten Broeke, klinisch psycholoog BIG geregistreerd
– VGCt: basis.
– PTSS via de Respiconmethode bij prof. dr. P. Defares.
– Werkbegeleiding voor de BIG-/GZ-opleiding, Rino Amsterdam.

 

E. Derksen, MSc, behandelend psycholoog

– Psychologie gestudeerd aan Universiteit Leiden
– Master Klinische Neuropsychologie
– Master Kinder- en Jeugdpsychologie
– VGCt i.o. (Cognitieve Gedrags Therapie), totale duur 5 jaar
– docent en wetenschappelijk onderzoek Universiteit Leiden

Secretariaat:

ABS

 

 

Attitudetraining: Uw houding als psycholoog in de GGZ-wereld.

Door de drukte van de praktijk wordt er voorlopig geen attitudetraining gegeven. Wel belangstelling? Neem contact op met het secretariaat: 070-4271908.

In de WO masteropleiding wordt veel aandacht besteed aan gespreksvaardigheden. Deze training richt zich echter op wat er niet volledig in de masteropleiding aan bod komt, waardoor dit een prachtige aanvulling zou zijn. Deze training heeft mw. drs. R. van Manen ook gegeven aan co-assistentes/stage in de geneeskunde. De training is uitsluitend voor studenten psychologie, psychologen, en BIG-geregistreerde psychologen.

Behandeling en houding van de psycholoog zijn even belangrijk.  Identiteit, bewustzijn, uitstraling, profilering, regie blijven beheersen tijdens de behandeling. Wat wil je als psycholoog uitstralen? Hoe profileer ik mijzelf voor de GZ-opleiding/BIG-opleiding? Leren omgaan met de hiërarchie binnen de GGZ/ziekenhuizen.

Dit zijn kenmerken waar je als basispsycholoog/Gezondheidzorgpsycholoog aan kunt vasthouden als je bijvoorbeeld gaat werken in een kliniek (ziekenhuis), revalidatie, GGZ: Parnassia, Indigo, Altrecht GGZ, Rivierduinen, GGZ inGeest en Psychomedisch centrum (PsyQ) etc. Het is belangrijk om in multidisciplinair teamverband stevig te kunnen staan als psycholoog. Binnen deze attitudetraining kunnen wij als docent-psychologen handvatten bieden.

De training heeft reeds plaatsgevonden in de Psychologenpraktijk van van Manen op 8 juli 2014, 25 augustus 2015, 11 mei 2016 en 29 september 2016. De training heeft eerder plaatsgevonden bij de Startende Psycholoog NIP in april 2014, en op de Universiteit van Amsterdam in juni 2014, bij dr. Mark Spiering, psycholoog.

Mindfulness-training: 

Mindfulness is gebaseerd op wetenschappelijke kennis uit de medische biologie en psychologie.

Depressie is een veelvoorkomend probleem. Depressie brengt zowel biologische veranderingen in de werking van de hersenen teweeg als psychologische veranderingen – de manier waarop we denken en voelen. Daarom is naast antidepressivum een behandeling door een psycholoog vaak verstandig, waarbij je leert omgaan met gedachten en gevoelens. Hoewel antidepressivum vaak goed werkzaam zijn, bieden ze geen genezing – het effect duurt zolang je de medicatie inneemt. Veel patiënten geven de voorkeur aan een andere behandeling. De training leert u verschillende technieken om beter met stress om te kunnen gaan. Mindfulness kan angsten, depressie, burn-out en slecht slapen verbeteren. De training is reeds gegeven in 2014 – 2015 – 2016 – 2017 (jan-feb) door mw. drs. V. S. Louwerse, psycholoog. 

Datum: Momenteel wordt er geen mindfulness training gegeven.
Tijdstip: 19.30-21:00.
Locatie: Groot Hertoginnelaan 56 Den Haag.
Vanaf Den Haag Centraal: tram 16 uitstaphalte Groot Hertoginnelaan of bus 24 richting Kijkduin.
Kosten: €40,-.
Aanmelden: r.vanmanen@vanmanenpsychologen.net
Docent: mw. drs. R. van Manen


 

Vacature (november 2020 met spoed gezocht):

Basispsycholoog of GZ-psycholoog (voor 7 – 8  uur per  week)

  • Pre: basisopleiding VGCt (100 uren)

  • Ervaring met 1-op-1 behandelingen met patiënten

De advertentie is te vinden op Indeed en Meesters in de Psychologie.